Reflexzóna terápia

A reflexzóna terápia empirikus módszerek közé tartozik. A legrégibb kezelési módok egyike, 5000 éves múltra tekint vissza. Ez a technika egyaránt alkalmas a prevencióban, orvosi kezelések kiegészítőjeként, rehabilitációra és állapotfelmérésre.

A reflexpontok masszázsával az energiapályákon, idegvégződéseken reflexhatást váltunk ki a belső szervekben. A reflex akaratunktól független ösztönös reakció az adott ingerre. Az inger hatására elektrokémiai impulzus jön létre, ez lesz, ami megváltoztatja a hibás kódot, amely eljut a központi idegrendszerbe és ezzel egy időben az adott szervhez. Ez mindaddig tart, míg beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

Mindegyik reflexpont holografikusan tartalmazza a teljes szervezet információit. Amíg a szervezet szabályozó rendszere működik, a betegségfolyamat helyreállítható. A szervezet működése és az anatómiai elváltozások is visszatükröződnek a reflexpontokon. Ezért használhatók állapotfelmérésre ezek a pici területek Pl. belső aranyérnél a belső boka alatt elszíneződés látható.

A reflexzóna terápia  módszere - a gyógyszerek káros mellékhatásai helyett - a következő pozitív élettani hatásokat váltja ki:

Idegrendszeri  hatás: Különféle stresszes problémák, az idegrendszer működési zavarainál.

Fájdalomcsillapítás: A szervezet saját fájdalomcsillapító anyagát, az endorfint aktiválja, amely 5-10-szer erősebb, mint a morfium!

Vérkeringést befolyásoló hatás. Keringési probléma lehet pl.: visszér, aranyér vérnyomás. Segíthet az  erek rugalmasságánál, a sejtek oxigénellátásánál, a méreganyagok gyors elszállításánál.

Nyirokkeringést, immunrendszert befolyásoló és méregtelenítő hatás: A rendellenes működés miatt a nyirokfolyadék koncentráltan tárolja a méreganyagokat, bomlástermékeket, hormon származékokat. Kezelésükkel a szervezet kiegyensúlyozott működését támogatjuk, a méregtelenítésre való rásegítéssel, valamint az immunrendszer működését is segíthetjük.

Emésztőrendszeri-méregtelenítő hatás: A méregtelenítő szervek kezelésével: máj,belek, vese, tüdő, bőr, testnyílások, fokozódik a méreganyagok kiválasztása, hiszen a salak és méreganyagok gátolják az egészséges anyagcserét,illetve az alapregulációt.

Hormon-rendszerihatás: A hormonrendszer a szervezet kémiai anyagainak vérbe jutását szabályozza. Hormonszervek pl. pajzsmirigy, hasnyálmirigy, petefészek, méh, prosztata, mellékvese, hipofízis, hypotalamusz. Reflexzóna terápiával befolyásolni tudjuk a belső elválasztású mirigyek tranzakciós, koordináló tevékenységét.

Lazító, feszültségoldó és harmonizáló hatás: Testi, lelki és energetikai szinten egyaránt hatásos, Az izmokban felhalmozott negatív élmények, görcsök  oldódnak, nő a stressz tűrő képesség és az egész szervezet energetikailag feltöltődik, kiegyenlítődik.

 

Jelentkezzen be kezelésemre online

Kezelések kiválasztása:
* Adja meg email címét:
Írja be a nevét:
Kérem adja meg a telefonszámát:
Mikor szeretné igénybe venni a kezelést (év.hó.nap, óra)?:

Kezeléseinkre biztonsággal bejelentkezhet honlapunkon keresztül.
A megadott telefonszámon visszahívjuk az időpont egyeztetésére.

Ha eljön hozzánk, várakoznia nem kell, azonnal fogadjuk. Ha mégis lesz egy pár perc természetes várakozás, hiszen sok vendéghez, sokféle váratlan problémához kell alkalmazkodni, akkor Ön a váróhelységben egy 15 perces ingyenes talp és lábszármasszást vehet igénybe (lábmasszírozó csizmával), miközben egy finom teát fogyaszthat el.

Ennyi ellazulás után kezdődik a kezelés. Ez néhány perces beszélgetéssel indul, amikor feltérképezzük az Ön problémáit és összeállítjuk együtt azt a kezelési tervet, amely az Ön személyiségéhez a legjobban igazodik.

A kezelések általában kezelőágyon történnek, érzésben kellemesek, gyakran masszázs típusúak, fájdalommentesek, mellékhatás nélküliek, viszont hatékonyságuk magas fokú.

Egy kezelés átlagosan 1 órát vesz igénybe. Szolgáltatásaink azonban sokrétűek, széles spektrumban áll rendelkezésre választási lehetőség.

Jöjjön el és tapasztalja meg Ön is kezeléseink hatékonyságát!

Jelentkezzen kezelésre on-line!

Elérhetőségeim

Pető Ágnes

természetgyógyász ,tanár
+36/30 7 160 160
info@petoagnes.hu

Gyógyító tevékenység:

www.petoagnes.hu

Fecske Gyógycentrum
Kecskemét, Fecske u 9/a

Esztétikai kezelések:

www.7arany.hu

7 ARANY Egészség Centrum
Kecskemét, Forrás u 2/c

Hívjon bizalommal, vagy jelentkezzen be on-line

Komplementer medicina

Mit jelent a Komplementer Medicina?

Szelíd gyógymódokat foglal magába. Azokat a beavatkozásokat, amelyek a konvencionális gyógyító rendszertől eltérően döntően a betegségek megelőzését tűzik ki célul, illetve a már kialakult kóros állapotok gyógyítását, javítását elsősorban a szervezet öngyógyító rendszerének, a regulációs képességének erősítésével kívánják elérni. Nem alkalmaznak olyan technikákat, amik káros mellékhatással járna. A holisztikus szemlélet az egyént nem kiragadva vizsgálja pszichés, szociális környezetéből, hanem azok függvényében és kölcsönhatásaiban, amelyre a legjobb kifejezés az egyén testi-lelki-szellemi egysége.